30 Ekim 2015 Cuma

Kürk Mantolu Madonna Karakterleri

Kürk Mantolu Madonna - Roman - Sabahattin Ali


Raif Efendi: Romanın baş karakteridir. Hikaye onun günlükleri üzerinden anlatılır. Kendi halinde, küçük bir memurdur. Oldukça sessiz hatta pısırık denebilecek bir tiptir. Dışarıdan ruh hali anlaşılamaz. Sadece işiyle meşgul olur. Bu sessizliği kimsenin dikkatini çekmez ancak bu ruh halinin arkasında müthiş bir aşk ve hayal kırıklıkları vardır.


Rasim: Raif'in memuriyet yaptığı şirketten iş arkadaşı. Raif'in sessizliği dikkatini çeker ve onu tanıdıkça sessizliğini ve hikayesini öğrenmeye çalışır.

Maria Puder (Kürk Mantolu Madonna): Romana adını veren Raif'in tutkulu bir aşkla bağlandığı kadındır. Berlin'de bir kulüpte şarkıcıdır. Çalıştığı ortam itibariyle erkeklere ve aşka olan güvenini yitirmiş, genç yaşına rağmen ruhen oldukça yıpranmıştır. Hayata olan bağları da zayıftır. İnsanları sevemez. Almanya'da bir resim sergisinde tesadüfen tanıştığı. Raif'e de başta böyle yaklaşır ancak Raif'in karakterini tutkusunu gördükçe aşka yeniden inanmaya başlar.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sabahattin Ali‘nin 1943 yılında yayımladığı ”Kürk Mantolu Madonna” romanı, günümüzde en çok ilgi gören ve en çok satan kitaplar arasında yer alıyor. Roman; aşk, yalnızlık ve yabancılaşma temaları etrafında şekillenmektedir.

    Edebiyatımızın en önemli romanları arasında gösterilen ”Kürk Mantolu Madonna” özellikle son yıllarda sosyal medyada çok popüler olmuştu. Pek çok kitapsever, bu romanı okumasa bile mutlaka romandan bir alıntıyı hatırlamaktadır.

    Hem gözlem yeteneğine ve güçlü kalemine hem de başarılı ruh tahlillerine hayran olduğum Sabahattin Ali’nin ”Kürk Mantolu Madonna” romanından hafızamda en çok yer edinen alıntıları okumanız için sizinle de paylaşmayı istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kurk-mantolu-madonnadan-24-muhtesem-alinti/ Umuyorum ilgiyle okursunuz.


    Keyifli okumalar dilerim,
    edebiyatla ve sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil