31 Ekim 2015 Cumartesi

Az Romanı Karakterleri

Az - Roman - Hakan Günday

Derdâ: Güneydoğu'da küçük bir köyde doğar. Babası annesini terk etmiştir. Annesi bakamadığı için önce yatılı bölge okuluna gönderse de 11 yaşında okuldan alır ve zengin bir tarikat şeyhinin oğluna satar. 11 yaşında evledirilip Londra'ya götürülür. Hiç dışarı çıkmadan kapalı tarikat ortamında ve fiziksel ve cinsel şiddet altnda geçen günlerine dayanamaz ve evden kaçar. Londra'da tekinsiz tiplerle tanışıp uyuşturucu ve türlü cinsel deneyimlerle dolu zamanlar geçirir. Uyuşturucu terapisi sonrasında hayatına başka bir yön verilir. 

Saniye: Derdâ'nın annesi. 11 yaşındaki kızını köyde bir ev ve birkaç havyan parası karşılığında satar.

Bezir: Derdâ'nın kocası. İri yarı ve radikal bir tarikatçıdır. Derdâ'ya fiziksel ve cinsel şiddet uygular.

Hıdır Arif: Tarikat lideri Şeyh Gazi'nin oğlu. Görünüş itibariyle tarikatçı gibi dursa da Princeton'dan mezun olmuştur ve farklı bir hayat yaşamak istemektedir. Milyonları bulan bir servetin sahibidir ve dünyanın her yerinde iş bağlantıları vardır. 

Derda: Edirnekapı mezarlığına bitişik bir gecekonduda yaşayan ve mezar temizliğinden kazandığı bahşişlerle geçinen bir çocuktur. Babası hapiste annesi ise göz kanseridir. Annesi öldükten sonra korsan kitap mafyasının işlerini yapmaya başlar ve beklenmedik bir cinayete karışır. 

Süleyman: Derda'nın çalıştığı matbaada usta. Geceleri de matbaada kalan yaşlı bir adamdır. Eski devrimcidir. 

Tayyar: Şeyh Gazi'nin sağ kolu ve koruması çok iyi silah kullanır ve yakın dövüşte çok iyidir. Korsan kitap mafyasının da lideridir. 


1 yorum: